0

Langwerkende koolhydraten

In het onderstaande instructiefilmpje zie je hoe je een pen gebruikt om insuline in te brengen. Let wel op dat de werking met je eigen pen (en spuit) natuurlijk kan verschillen en dat je altijd de handleiding moet raadplegen. Insuline wordt in de alvleesklier gemaakt. Insuline zorgt ervoor dat glucose (koolhydraten) uit voeding terechtkomt in de lichaamscellen en niet achterblijft in bloed. Bij diabetes mellitus (suikerziekte). Bij diabetes is onderkant er te veel glucose in het bloed. Dit is schadelijk voor hart en bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren. Klachten bij te veel glucose in het bloed: dorst, veel drinken, vaak plassen, moeheid en lusteloosheid. Kortwerkende insulines werken binnen 10 tot 30 minuten, 2 tot 8 uur lang. Middellangwerkende insulines binnen 1-2 uur, 16 tot 24 uur lang. Langwerkende insulines werken binnen 1-2 uur, 24 uur lang. U krijgt instructies over spuiten, het gebruiken van de insulinepen of insulinepomp en het zelf testen van glucose in het bloed met een bloedglucosemeter en teststrips. De belangrijkste bijwerking van insuline is een hypo. U heeft dan te weinig glucose in uw bloed.

Wat zijn de beste momenten

Anderen moeten wel drie of vier keer spuiten. En de timing en soort insuline kan ook verschillen. Vlak voor het eten of juist in de avond voordat je gaat slapen? Vraag eventueel om uitleg van je arts. Ben je op extra een plek met veel ziektekiemen zoals een ziekenhuis? Of heb je een aanleiding om te denken dat er ziektekiemen op je huid zitten? Dan is het een ander verhaal. Maar als je thuis bent is het genoeg om een schone naald of pen te gebruiken. #10 Zo spuit je insuline ik zou rijlessen je een handleiding kunnen geven van hoe je precies insuline moet spuiten. Maar een beeld zegt meer dan duizend woorden.

de insuline vanuit deze plekken je hele lichaam bereikt duurt langer. Daardoor wordt het timen van je injectie lastiger. Daarnaast moet je uit de buurt blijven van littekenweefsel. Tenminste met 5 centimeter. Rond dit weefsel kan de insuline niet worden opgenomen waardoor je verhoogde bloedsuiker niet kan worden opgeruimd. Door de plek van de injectie te variëren voorkom je dat je last krijgt van huidverdikking/ littekenweefsel. #8 je hebt de juiste dosering nodig hoeveel insuline spuit jij? Wat je dokter je voorschrijft hangt af van hoe je lichaam reageert op bloedsuiker en insuline. Als je diabetes ernstig is heb je meer insuline nodig om de boel onder controle te houden. Sommige mensen hebben én dosis per dag nodig.

Glp-1 analogen Stichting diep

Hij of zij kan je dan verder helpen. Als je kunt zien dat je te veel insuline hebt gespoten omdat de suikerwaarden in je bloed te ver dalen, neem dan zo snel mogelijk wat suikers. Dit is het enige moment waarop het aan te raden is om snelle suikers binnen te krijgen. Denk aan: Het is dus altijd handig om iets suikerrijks bij de hand te hebben in een noodgeval. #5 Je moet de juiste vorm van insuline gebruiken je dokter zal je een receptje geven voor insuline die aansluit bij jouw situatie. Dat doet hij op basis van de informatie die hij heeft over: #6 je kunt kiezen voor een pompje verhuur In 1922 is insuline ontdekt. Voor die tijd gingen mensen met diabetes dood. Zonder insuline kon hun bloedsuiker onvoldoende onder controle worden gehouden. Insuline is daarom een levensreddende uitvinding geweest. De nieuwe generatie pompjes kan zelfs in de huidoppervlakte worden ingebracht. Dan hoef je het pompje niet los te koppelen als je gaat zwemmen of moet douchen.

Dan geeft je lichaam insuline af waardoor je bloedsuiker weer tussen de 4 en 8 mmol/l beland. Natuurlijk raak je niet gelijk in coma als je bloedsuiker een beetje verlaagd. Maar als deze te snel daalt en voor lange tijd zo laag blijft is dat heel gevaarlijk. Je moet daarom altijd in de gaten houden hoe het met je bloedsuiker gesteld. Zie je dat deze te laag wordt, dan moet je wat eten. ter controle moet je bloed prikken en het suikergehalte meten. Dat is de enige manier om te voorkomen dat je een hypo krijgt. Dat en het toedienen van de juiste dosis. Maar daar hoor je zo meer over. Wat als je te veel insuline hebt gespoten? Als je denkt dat het echt fout gaat moet je gelijk een arts waarschuwen.

Novomix - medisch zoeken

Maar helaas werkt het zo niet. Insuline zul je moeten spuiten of in je bloedbaan moeten brengen met een pompje. Maagzuur maakt het hormoon insuline onwerkzaam. Wetenschapper zijn er al tijden mee bezig om een pil te ontwikkelen die de insuline in je lijf brengt zonder dat het door je maagzuur kapot wordt gemaakt. Maar het ontwikkelen is zo ingewikkeld, kost zoveel geld en is zo ten nadele van de farmaceutische industrie dat de vooruitgang heel traag. #4 je kunt een hypo krijgen. Het zal je niet verbazen maar een teveel aan insuline is niet goed voor. Zoals bloedvaten je weet bevinden zich altijd suiker in het bloed (bloedsuiker). Een gezonde waarde ligt tussen de 4 en 8 mmol/l. Je lichaam kan dit heel goed reguleren. Insuline is de stof die ervoor zorgt dat een overschot aan suikers uit je bloedbaan gehaald kunnen worden. Dit gebeurt met name na een maaltijd.

Lees dan mijn artikel over hoe je dieet van je diabetes afkomt. #2 je moet steeds meer insuline spuiten. Als je besluit om geen actie te ondernemen zal de situatie rond het spuiten van insuline steeds erger worden. Je hebt elke keer een hogere dosis nodig om je suikerspiegel onder controle te houden. Dat komt omdat elke gewichtstoename boven een gezond gewicht ervoor zorgt dat je lichaam minder goed om kan gaan met insuline. De suikers die je eet worden nog langzamer afgebroken. Je komt in een vicieuze cirkel waarbij je steeds ongezonder wordt en steeds meer medicijn moet toedienen om je bloedsuiker te stabiliseren. Je kunt goed leven met diabetes type 2, ook als je geen moeite doet om het te genezen. Een heel leuk leven is het niet en ik zou het niemand aanraden om vrijwillig die lijdensweg te bewandelen. #3 je kunt insuline niet slikken. Het zou makkelijk zijn als je tabletjes met insuline kon krijgen.

Wat moet ik 's avonds nog eten

En dat zal niet door het spuiten van insuline gebeuren. De meeste mensen met deze vorm van suikerziekte hoeven geen insuline te spuiten. Pas als de alvleesklier nauwelijks tot geen insuline meer aanmaakt komt de spuit tevoorschijn. Of wanneer hun lichaam zo ongevoelig is geworden voor insuline dat er steeds hogere doseringen nodig zijn. In mijn eerdere artikelen heb je kunnen lezen dat suikerziekte omkeerbaar. . En dat allemaal door het juiste te eten. Alles wat je nodig hebt vind je in de supermarkt. Je kunt voor de rest van je leven blijven aankliederen met insuline-injecties. Maar dat is symptoombestrijding. Als je slecht blijft eten maak je de situatie alleen maar erger en blijf je deze kunstmatig oplossen harde door het toedienen van een medicijn. De kans op complicaties is heel groot en je levensverwachting gaat achteruit. Mijn belangrijkste tips zijn: Wil je meer informatie?

Er is een groot verschil tussen suikerziekte die op jonge leeftijd begint: En suikerziekte die op oudere leeftijd begint: Bij jeugdsuiker maakt de alvleesklier helemaal geen insuline meer aan. Daardoor kan het eten wat je binnenkrijgt niet meer goed worden verwerkt. De suikers in je eten worden niet uit je bloedbaan gehaald. Die hopen zich op en dat is schadelijk voor het lichaam. Bij ouderdomssuiker maakt de alvleesklier nog wel wat insuline aan maar is het niet genoeg of je lichaam is er niet meer gevoelig voor. Daardoor worden niet alle suikers uit je bloedbaan gehaald en ook dit is schadelijk voor het lichaam. De gevolgen van bij soorten diabetes is dus hetzelfde. En dat brengt me bij mijn belangrijkste punt: #1 Insuline spuiten is omkeerbaar, heb je diabetes type fruit 2? En moet je insuline spuiten? Dan vind je het vast fijn om te horen dat suikerziekte type 2 te genezen.

Diabetes: de 5 grootste valkuilen voor

Als je diabetes hebt en insuline moet spuiten wil je weten hoe je dit perfect doet. Je wilt geen complicaties of een risicovolle situatie doordat je een fout hebt gemaakt. In dit artikel leer je alles over insuline spuiten: van de hoeveelheid insuline tot hoe je moet ontluchten. Diabetes is niet mis. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn. Daarom zwanger is het belangrijk om je bloedsuikerniveau goed in de gaten te houden. Eerder voedingsschema leerde ik je al hoe je bloed moet prikken om je bloedwaarden in de gaten te houden. En dat het niet goed controleren van je suikerziekte kan leiden tot blindheid, nierproblemen en amputatie van de voet. Maar in dit artikel geef ik je informatie met betrekking tot wat je eraan kunt doen. Dit artikel is niet bedoeld als medisch advies. Ik heb het alleen geschreven om je te informeren over het spuiten van insuline. Het toedienen van insuline bij diabetes type 1 en type.

Langwerkende koolhydraten
Rated 4/5 based on 550 reviews
SHARE

Kanuke, Sat, May, 05, 2018

(hierna: Solvo) vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens heel belangrijk. "oei wat heb jij toch een lekkere grote lul. 10 years handanalyse onderzoek: Psoriasis nagels / nagel veranderingen bij psoriasis / schimmelnagel infecties / psoriasis / nagel veranderingen. 10-14 gram eiwit (40 56 kcal).

Ydipe, Sat, May, 05, 2018

'heb ik geen problemen mee, hoor!' zei ze zachtjes tussen het zuigen door, terwijl ze de harde lul soepel aftrok.'maar je hebt gelijk. " ik wil je in je kontje neuken." zei hij met hitsigheid in zijn stem. "Wat een machtige lul" zei nelly.

Padegi, Sat, May, 05, 2018

12 maughan rj, shirreffs sm (2012) Plenary lecture 2 Nutrition for sports performance: issues and opportunities Proceedings of the nutrition Society, 71: 112-119. "Zal ik je even. 100 In de moderne enveloppen-manufactuur bijvoorbeeld vouwde de ene arbeider met het vouwbeen het papier, de andere bracht de lijm aan, de derde sloeg de klep om, waarop het adres van de afzender moest worden geplaatst, een vierde bracht dit adres op het papier aan. 116) meer tegen de én of tegen de ander? 109a noot bij de derde druk.

Ijikosi, Sat, May, 05, 2018

12, 14, 16,. "Ooh, ja dat doe je goed. ) wordt nog ver beneden het nominale bedrag gehouden door het stelsel van gedwongen winkelnering, dat vooral in de kantdistricten algemeen verbreid. "En dan kan jean meteen weer op je kruipen en opnieuw beginnen".

Ajeti, Sat, May, 05, 2018

"Zullen we een demonstratie geven, dora?" vroeg joke lachend. "mfp has been instrumental to my weight loss. 104 de omwenteling van de productiewijze in industrie en landbouw maakte vooral echter ook een revolutie noodzakelijk in de algemene voorwaarden van het maatschappelijk productieproces, in de communicatie- en transportmiddelen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: